Atunci când soarele strălucește, iar tu petreci timp în aer liber, este important să ai grijă de pielea ta în timp ce este expusă la raze UV dăunătoare. Fără protecție corespunzătoare, cum ar fi folosirea unei loțiuni de plajă sau purtarea îmbrăcămintei adecvate, îți asumi riscul de a suferi arsuri solare. Dacă te trezești într-adevăr cu pielea arsă, poți trata cu ușurință arsurile având la îndemână loțiune după plajă. În plus, nu uita de aceste soluții eficiente de a trata arsurile solare.
Cum să tratezi arsurile solare
1. Pleacă din soare cât mai repede posibil. Dacă îți simți pielea arzând sau observi că devine roșie ori dureroasă, este momentul să stai la umbră, să mergi înăuntru sau să te acoperi cât mai bine pentru a preveni accentuarea arsurilor.
2. Calmează-ți pielea cu un duș rece, o baie sau un prosop umed. Din păcate, nu se recomandă să intri iar în piscină, întrucât vei fi în continuare expusă razelor solare!
3. Fii indulgentă cu pielea ta și aplică o cantitate generoasă de loțiune după plajă. Din nefericire, aceasta nu va putea întoarce timpul, însă poate accelera procesul de vindecare, cu ingrediente calmante precum aloe vera. De asemenea, aceasta va conferi pielii hrănirea și rehidratarea atât de necesare.
4. Bea multă apă pentru a-ți hidrata corpul și pentru a evita să te deshidratezi.
5. În cele din urmă, menține-ți pielea acoperită și ferită de soare până la vindecarea completă. Nu ceda tentației de a o expune din nou, chiar dacă ai aplicat cremă de protecție solară, întrucât doar vei îngreuna vindecarea.
Ce să eviți dacă ai pielea arsă
Dacă respecți cele 5 sfaturi importante oferite mai sus, pielea ta trebuie să își revină la normal în doar o săptămână. Totuși, rezistă tentației de a apela la următoarele acțiuni, întrucât nu vor favoriza procesul de vindecare:
- Nu pune pungi cu gheață sau cuburi de gheață direct pe piele. Dacă simți neapărat nevoia să răcorești pielea folosind gheață, nu uita să învelești gheața într-un prosop.
- Dacă încep să se formeze bășici pe piele, NU le sparge! Lasă-le să se spargă și să se vindece de la sine.
- Nu te scărpina și nu îndepărta pielea ce începe să se decojească. Las-o să se exfolieze singură pentru a nu înrăutăți iritația.
Deoarece anotimpul însorit bate la ușă, nu uita să te protejezi, să ai la îndemână cremă de protecție solară și loțiune după plajă și, la fel de important, să te distrezi la soare!