background image
Serviciu de localizare magazin


SALVATI MAREA

Microplasticele sunt particule solide din polimer sintetic (plastic), insolubile în apă. Datorită mărimii lor mici (<5 mm), acestea trec de multe ori prin sistemele de filtrare a apei menajere și pot polua căile navigabile; microplasticele afectează lanțul alimentar, deoarece pot fi ingerate de organismele marine. Produsele cosmetice / de îngrijire personală reprezintă 2% din poluanții microplastic din ocean*.

Înainte de aprobarea acestei legislații, A.S. Watson a făcut pasul pozitiv de a interzice utilizarea produselor microplastice în produsele cosmetice / produse de igienă marca proprie inca de la inceputul anului 2014.

Pentru a ne îndeplini în continuare angajamentul față de mediu, A.S. Watson a decis extinderea interdicției pentru toate produsele cosmetice / produse de îngrijire personală care conțin microplastice și are ca target de a stopa vânzările unor astfel de produse până la sfârșitul anului 2019. *Sursa: Boucher, J. and Friot D. (2017). Primary Microplastics in the Oceans: A Global Evaluation of Sources.