Ne dorim cu ardoare un bronz sărutat de soare, indiferent de vreme. Totuși, odată ce soarele decide să ne lumineze zilele, statul în căldură ore în șir nu este o soluție rapidă pentru o piele bronzată. De fapt, poate fi o metodă nesănătoasă și periculoasă. Obține un bronz auriu fără riscuri, urmând trucurile noastre geniale de protecție solară.
Aplică în mod regulat cremă cu FPS
Înainte de a intra în detalii, trebuie să discutăm despre FPS (factorul de protecție solară). Să zicem că doar acum un deceniu, produsele îmbogățite cu FPS și cremele de protecție solară erau formule pe care ne gândeam să le folosim doar în zilele însorite și toride petrecute la plajă. Totuși, suntem mai bine informați în prezent, iar recomandarea specialiștilor este să includem produsele cu FPS în rutina noastră zilnică.
oate tipurile de piele sunt sensibile la razele UV (ultraviolete) și pot fi afectate dacă nu sunt protejate. Rapoartele indică efecte ce pornesc de la accelerarea procesului de îmbătrânire până la un risc crescut de a dezvolta cancer de piele. FPS-ul acționează asemenea unui scut, protejând pielea împotriva efectelor dăunătoare ale razelor UVB (cele care duc la arderea pielii). Unele loțiuni oferă protecție și împotriva razelor UVA (razele care provoacă probleme ale pielii, inclusiv îmbătrânire).
Hai să demontăm câteva mituri legate de bronzat! Dacă folosești produse cu FPS:
- - Încă te mai POȚI bronza. Prin urmare, folosește-le chiar dacă îți dorești o piele sărutată de soare.
- - TREBUIE să reaplici crema de protecție solară în mod regulat, ca regulă generală, cel puțin o dată la două ore. Totuși, dacă transpiri sau faci baie în piscină/mare, nu uita să o reaplici chiar și mai frecvent.
- - NU POȚI sta în soare toată ziua cu scuza că ești „protejată”. Trebuie să apelezi și la alte metode de protecție solară, cum ar fi statul la umbră și purtarea unei pălării și a ochelarilor de soare.
Hidratează-te în permanență
Dacă faci plajă pentru a te bronza, briza înviorătoare a mării te poate ispiti să stai la soare timp îndelungat fără să te hidratezi. Indiferent dacă te bronzezi pe șezlong sau vânezi razele soarelui din mers, corpul tău are nevoie de apă. De multă apă! Nu uita să ai întotdeauna o sticlă la îndemână și să bei apă în mod frecvent. Setează-ți o alarmă dacă este nevoie! Și nu, cafeaua cu gheață și smoothie-urile servite în fructe nu se iau în calcul la consumul zilnic de apă. Bea cel puțin doi litri (opt pahare) de apă pe zi sau chiar și mai mult dacă transpiri în căldură.
Hidratarea nu se încheie după apusul soarelui. Menține-ți pielea hidratată din cap până în picioare. Caută formule îmbogățite cu aloe vera și loțiuni după plajă, întrucât au de obicei un efect calmant asupra pielii expuse la soare timp îndelungat.
Limitează expunerea la soare
Cu cât este mai puternic soarele, cu atât mai periculos. Așadar, se recomandă să eviți expunerea directă și să cauți puțină umbră în anumite momente ale zilei.
Orele de vârf ale acțiunii razelor solare variază de la zi la zi și de la țară la țară. Ca atare, verifică întotdeauna prognoza meteo locală pentru cele mai precise indicații. Totuși, în mod normal, ar trebui să ai deosebită grijă (sau să eviți) intervalul orar 11:00-15:00 pentru expunerea la soare.
Apelează la produse autobronzante
Cel mai puțin riscant bronz exclude expunerea la soare. Poți obține un bronz auriu fără să ieși din casă, apelând la o gamă largă de produse autobronzante. De la loțiuni pentru bronzare treptată, care intensifică bronzul de la o zi la alta, până la spumă autobronzantă cu efect instantaneu și creme nuanțatoare pline de strălucire, ghidul pentru un bronz fără soare te conduce în universul autobronzantelor.
De asemenea, îți poți accentua tonul natural al pielii folosind machiaj în mod strategic: de la o paletă pentru conturare cu o nuanță mai închisă până la un iluminator îmbogățit cu pigmenți de culoare.