Puține lucruri pot fi atât de înviorătoare precum o mască facială (atât pentru ten, cât și pentru starea de bine)! Pe lângă faptul că sunt excelente pentru piele și contribuie la ameliorarea multor probleme, de la un ten uscat până la acnee, partea cea mai agreabilă este că îți permit să te destinzi în sfârșit timp de câteva minute, după o zi lungă și stresantă. Prepararea unei măști faciale acasă poate fi o activitate relaxantă în sine, în special pentru persoanele pasionate de copt și gătit. Tot ce trebuie să faci este o mică inspecție prin dulapul de bucătărie! Citește în continuare și descoperă cinci dintre rețetele noastre preferate de măști faciale preparate în casă.
Cea mai eficientă mască facială pentru tenul uscat
Nimic nu poate fi mai neplăcut decât senzația de ten uscat, care „strânge”, cu o textură aspră și descuamată. Această mască conține trei ingrediente super hidratante care vor contribui la revitalizarea tenului obosit și deshidratat!
Vei avea nevoie de:
1 pumn de ovăz;
o jumătate de avocado;
1 lingură de miere.
Deși avocadoul ar putea fi gustarea preferată a multor persoane pentru un mic dejun târziu, acesta poate face minuni și în ce privește hrănirea pielii. Motivul? Este foarte bogat în uleiuri naturale, dar și în antioxidanți precum vitamina E și C. Mierea este, de asemenea, o sursă incredibilă de hidratare, absorbind umezeala asemenea unui burete. Poate părea greu de crezut, însă și ovăzul este renumit pentru calmarea și hidratarea pielii. Amestecă sau mixează ingredientele și aplică-le pe tenul curat, lăsând să își facă efectul timp de 15
Cea mai eficientă mască facială pentru un ton neuniform al pielii
O mască restructurantă ca aceasta poate fi benefică pentru tenul cu un aspect tern și neuniform. Ingredientele incluse pot accelera regenerarea celulară, pentru ca tu să te bucuri de un ten luminos și revitalizat.
Vei avea nevoie de:
1 lingură de iaurt natural;
1 lingură de miere;
1 lingură de pulbere de turmeric.
Iaurtul conține o cantitate generoasă de acid lactic, care contribuie la exfolierea pielii la nivel celular, îndepărtând astfel celulele epiteliale moarte și lăsând loc pentru refacere celulară și luminozitate. Turmericul este vestit pentru combaterea pigmentării, a punctelor negre și a aspectului tern al pielii, în timp ce mierea asigură o doză generoasă de hidratare. Amestecă toate ingredientele și lasă să își facă efectul timp de 15 minute după aplicare.
Cea mai eficientă mască facială pentru acnee
Pentru tratarea acneei, se recomandă să te axezi pe ingrediente antibacteriene, cu efect calmant, pentru a reduce roșeața și inflamarea pielii.
Vei avea nevoie de:
1 ceașcă de ceai de mușețel (obținut din două pliculețe de ceai), lăsat la răcit;
1 lingură de miere naturală;
1 lingură de drojdie inactivă.
Dacă ai acnee, tendința inițială este de a usca pielea, ceea ce, de fapt, va provoca reacții și mai agresive ale pielii. Mierea nu este doar o excelentă sursă de hidratare; are și proprietăți antibacteriene, fiind astfel un ingredient antiacneic nemaipomenit. Drojdia inactivă conține un nivel ridicat de vitamina B, care contribuie la calmarea barierei cutanate. Nu în ultimul rând, mușețelul are rol calmant prin definiție, diminuând roșeața și inflamațiile pielii.
Amestecă mierea și drojdia într-un bol și adaugă treptat ceaiul de mușețel, amestecând până când obții o pastă. Aplică pe piele și lasă să își facă efectul timp de 20 de minute.
Cea mai eficientă mască facială pentru tenul gras
Dacă luciul nedorit de pe frunte și bărbie îți face viața amară, această mască va fi un prim pas către un ten calmat și neuleios.
Vei avea nevoie de:
1 gălbenuș de ou;
1 lingură de miere;
1 lingură de ulei de măsline;
un pumn de ovăz.
În timp ce ovăzul contribuie la calmarea glandelor sebacee hiperactive, gălbenușul de ou favorizează micșorarea porilor, astfel încât tenul gras să îți dea mai puține bătăi de cap. Uleiul de măsline și mierea reglează nivelul hidrolipidic al pielii, în consecință, glandele sebacee nu vor mai avea ca reacție producția excesivă de sebum. Amestecă ingredientele, aplică pe față și lasă să își facă efectul timp de 15-20 de minute.
Cea mai eficientă mască facială pentru tenul obosit
Dacă te trezești cu o ușoară senzație de amețeală și un ten obosit și tern, această mască este o combinație de două „superalimente”, fiind echivalentul unui espresso triplu (fără excesul de cafeină!). De asemenea, este o mască excelentă înainte de un eveniment important.
Vei avea nevoie de:
1 lingură de pulbere de matcha;
1 lingură de pulbere de chlorella;
câteva picături de apă/suc de aloe vera (suficiente pentru a forma o pastă).
Pulberea de matcha și cea de chlorella sunt bogate în antioxidanți ca, de pildă, complexul de vitamine B, magneziul și zincul, ce contribuie la calmarea inflamațiilor, energizează și revitalizează tenul. Amestecă cele două tipuri de pulbere și adaugă treptat mici cantități de apă/suc de aloe vera, continuând să amesteci până când obții o pastă. (Asigură-te că nu este prea apoasă, caz în care ți s-ar putea prelinge pe față! Adaugă mai multă pulbere în această situație). Aplică pe piele și lasă să își facă efectul timp de 20 de minute.