Ți se pare că pielea este iritată tot timpul anului? Nu doar iarna? Nu ești singura în această situație! Cel mai mic declanșator poate afecta echilibrul pH-ului și poate cauza erupții. Astfel pielea rămâne sensibilă la atingere, ceea ce este extrem de neplăcut!
Roșeața, rozaceea și eczemele sunt doar câteva dintre semnele unei pieli sensibile și este important să le tratezi diferit de modul în care ai face-o dacă ai avea un ten mixt, gras sau uscat.
Ți se pare că ai unul sau mai multe dintre aceste simptome? Nu te speria, nu ești singura; până la 52% din populație s-a confruntat cu probleme legate de pielea sensibilă. Dacă te încadrezi în această categorie, citește să vezi soluțiile care te-ar putea ajuta.
Cauzele tenului sensibil
Există o listă foarte lungă cu motivele pentru care ai sau te confrunți cu o anumită sensibilitate a pielii. În principal, poate fi vorba despre bariera naturală a pielii care este afectată de o serie de factori ca, de exemplu, schimbările de temperatură, poluarea, expunerea la soare, precum și prea multe nopți nedormite sau stres. Pe timpul iernii, este foarte important să îți menții tenul hidratat, urmând o rutină corectă pentru îngrijirea pielii. De asemenea, nu scărpina și nu atinge zona care își creează probleme, deoarece astfel poate deveni și mai sensibilă.
Curățarea tenului
Fie că te speli pe față, îți îndepărtezi machiajul sau te speli sub duș dimineața, este foarte important să îți cureți tenul cu un demachiant ușor, fără săpun, și să folosești apă la temperatură medie. Un produs care face spumă sau ajunge cu o textură lăptoasă te va ajuta să îndepărtezi machiajul, murdăria și sebumul cu ușurință, astfel încât să nu fie nevoie să freci sau să speli ferm. Poți să te speli pe față încă o dată, acțiune denumită curățare dublă, dar adesea aceasta usucă pielea, așa că utilizează o apă micelară sau un demachiant lăptos pe un tampon de bumbac, apoi șterge fața și gâtul pentru a îndepărta orice urmă de machiaj.
Masca
O mască profund hidratantă sau hrănitoare poate contribui la restabilirea barierei naturale a tenului și poate calma instantaneu iritația. Am descoperit că dacă ai în frigider un asemenea element atunci când simți pielea foarte iritată, îl poți folosi pentru a calma pielea și a adăuga un efect calmant suplimentar. Aplicarea unui strat gros de cremă hidratantă poate avea aceleași proprietăți hrănitoare cu ale unei măști, dacă nu ai o astfel de mască la îndemână.
Salvatorul ser
Aplicarea unui ser înainte de crema hidratantă nu este o păcăleală impusă de vânzătorii de produse de îngrijirea pielii pentru a te face să cumperi produse inutile, ci acesta poate într-adevăr amplifica nivelul de hidratare pe care îl reintroduci în piele. Lasă serul să pătrundă în piele timp de 10-15 minute înainte să aplici crema hidratantă, deoarece astfel va ajunge în diferite straturi dermice.
Datele de valabilitate
Pentru a împiedica o iritație ulterioară, fii foarte atentă la datele de valabilitate ale produselor cosmetice. De regulă apar în cu simbolul unui tub deschis și un număr în interior - de la 3M, 6M, 12M și așa mai departe, unde M reprezintă lunile. Astfel vei afla în cât timp le poți utiliza de la prima deschidere, în luni.
Produsele tale cosmetice
Supraîncărcarea tenului cu fonduri de ten grele poate irita inutil pielea, deoarece aceasta nu poate respira. Dacă treci pe o cremă tip BB (balsam de frumusețe) sau CC (corectare și acoperire) și folosești un corector acolo unde este nevoie, nu doar că vei obține o strălucire plină de sănătate, dar și tenul îți va fi recunoscător!
Nu uita de corp
Se pare că niciodată nu ai suficient timp să aplici cremă hidratantă pe tot corpul, dar dacă găsești câteva minute libere înainte de culcare, atunci pielea va avea doar beneficii! Aplicarea cremei chiar înainte de a adormi permite corpului să aibă la dispoziție suficient timp să o absoarbă în piele.