Utilizarea unei măști ca pas obișnuit în rutina dvs. de îngrijire a tenului nu este benefică doar pielii, ci este și o modalitate ideală de a vă relaxa la finalul zilei. Cu toate acestea, la fel ca în cazul multor altor produse din arsenalul dvs. de îngrijire a tenului, trebuie să vă asigurați că utilizați produsul potrivit pentru tenul dvs. și că îl utilizați corect. Așadar, dacă sunteți pregătită să vă tratați pielea ca la salon… citiți mai departe.
Ce este o mască facială?
Există multe tipuri și formule diferite de măști faciale, dar toate sunt utilizate în esență ca parte a unei rutine corespunzătoare de îngrijire a tenului, pentru a soluționa anumite probleme ale pielii ca, de exemplu, deshidratarea, un ten cu aspect tern, sensibilitate, roșeața sau zonele grase.
Măștile faciale trebuie să stea pe piele aproximativ 10-15 minute și adeseori conțin ingrediente benefice pielii ca, de exemplu, aloe vera, argilă, uleiuri esențiale și vitamine.
Ce mască facială să aleg?
În ziua de astăzi nu trebuie să te mai limitezi la masca facială veche, deoarece ai aproape un infinit de opțiuni. Există măști care se adresează unor anumite zone, care se folosesc pentru a elimina impuritățile, pentru a calma și hidrata pielea și multe altele!
Măști faciale tip șervețel
Îndrăgită inițial de persoanele cărora le place să își îngrijească pielea din Japonia și Coreea de Sud, masca tip șervețel s-a dezvoltat și acum are un impact puternic și în restul Asiei și în Europa. Șervețele de material textil în formă de față sunt de regulă îmbibate cu ser concentrat și apoi sunt ambalate împreună cu nutrienți dermofili care colaborează pentru a vă hidrata tenul în profunzime. Trebuie doar să desfaceți masca, să o puneți pe față și să o neteziți pe conturul feței - apoi să vă relaxați și să lăsați magia să îți facă efectul!
Măști cu cărbune și argilă
Dacă doriți un ten mai strălucitor și mai luminos cu un tonus mai bun - atunci aveți nevoie de o mască facială cu cărbune sau argilă. Ambele formule fac minuni în îndepărtarea impurităților cu care intră pielea în contact în fiecare zi, inclusiv murdărie, praf, toxine și bacterii. Nu doar că pătrund adânc în piele, reducând riscul de erupții, dar pot împiedica și lucirea pielii prin absorbirea sebumului în exces.
Măști exfoliante
O mască exfoliantă de bună calitate va îndepărta un strat de celule moarte de pe piele și murdăria de suprafață din pori - lăsându-vă pielea mai moale și mai strălucitoare.
Măști pentru noapte
Cine a spus că trebuie să vă limitați sesiunile cu măști faciale doar pe timpul zilei? O mască pentru noapte poate conferi tenului un plus de hidratare, iar aceasta vă asigură o piele superbă, strălucitoare, atunci când vă treziți dimineața. În plus, nu trebuie să vă faceți probleme că veți murdări perna, deoarece măștile pentru noapte au de regulă o textură mai ușoară decât în mod normal.
Măști cu rol multiplu
Dacă aveți ten mixt, este posibil să doriți să folosiți mai multe măști pentru a vă adresa anumit zone țintă. De exemplu, dacă zona T este lucioasă și obrajii și bărbia sunt uscate - puteți să aplicați două măști diferite pentru a soluționa problemele fiecărui tip de piele.
Cât de des ar trebui să utilizez o mască facială?
Măștile faciale sunt considerate adeseori un răsfăț pentru piele, dar aceasta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de ele în mod regulat. Fiecare mască facială are alte recomandări; așadar, citiți instrucțiunile cu atenție și fiți atente și la modul în care se simte pielea - veți putea să vă dați seama dacă are nevoie de hidratare suplimentară sau de o curățare profundă, de exemplu.
Mai multe sfaturi importante atunci când utilizați o mască facială…
- Curățați întotdeauna fața și îndepărtați machiajul înainte de aplicare
- Aplicați masca facială folosind o perie sau mâna curată
- Nu lăsați masca să acționeze o perioadă mai lungă timp decât cea recomandată
- Aplicați un singur strat de mască pe piele, dacă adăugați mai mult nu veți crește beneficiile - veți irosi doar masca!
- Nu uitați să vă hidratați apoi tenul.