Uleiurile faciale oferă numeroase beneficii, pentru toate tipurile de ten. Fiind bogate în extracte puternice din plante, uleiurile faciale contribuie la calmarea iritațiilor și fortifică bariera protectoare a pielii, motiv pentru care este indicat să le aplici în condiții meteo severe. Dacă folosești un ser, aplicarea ulterioară a unui ulei facial va avea un rol aproape ermetic, captând nivelul de hidratare necesar pentru ca tenul tău să nu se usuce prea repede.
Chiar dacă numeroase uleiuri faciale au proprietăți de hidratare și netezire a pielii, acestea sunt mult mai complexe decât ai crede. Contrar credinței populare, uleiurile nu sunt destinate strict tenului uscat. Ele pot remedia toate problemele pielii, chiar și pe cele ale tenului gras! Unele uleiuri sunt suficient de lejere pentru a fi aplicate dimineața, fără să încarce machiajul, însă ar fi mai bine să apelezi seara la formulele mai bogate, înainte de culcare. Există și uleiuri care pot astupa porii și congestiona pielea, așadar, încearcă să eviți uleiuri precum cel mineral, de nucă de cocos și de argan (folosește-le pe ultimele două pentru corp și păr!).
Pe lângă faptul că uleiurile faciale mențin nivelul de hidratare a pielii, consistența lor fluidă le face ideale pentru un masaj facial relaxant. Nu trebuie decât să torni câteva picături în palmă și să le aplici pe față cu mișcări delicate, de jos în sus.
Îți prezentăm cele mai eficiente uleiuri faciale pentru tratarea anumitor probleme ale pielii.
Ten uscat
Tenul uscat produce o cantitate insuficientă de sebum, fiind astfel predispus la descuamare, roșeață și iritații. Avantajul uleiurilor faciale este că au o compoziție similară cu cea a substanțelor grase secretate de piele, prin urmare, pot repara și menține bariera hidratantă a acesteia. Alege un ulei facial cu ingrediente emoliente precum uleiul de migdale și cel de jojoba, pentru calmarea și catifelarea tenului uscat.
Ten gras
Uleiurile faciale nu trebuie să te sperie dacă ai tenul gras! În realitate, folosirea unui astfel de ulei poate contribui la reglarea secreției de sebum, fără să lase senzația de piele grasă sau să astupe porii. Încearcă să alegi un ulei facial special creat pentru tenul gras, cu o formulă lejeră ce se absoarbe rapid (cum ar fi uleiul din semințe de struguri, care are proprietăți astringente ce elimină excesul de sebum).
Ten predispus la acnee
Similar tenului gras, tenul predispus la acnee poate beneficia de pe urma aplicării unui ulei facial. Anumite uleiuri au inclusiv proprietăți antibacteriene, cum ar fi cel de marula sau de mușețel albastru, distrugând bacteriile care provoacă apariția coșurilor. Aceste uleiuri au și un excelent rol de echilibrare a efectelor tratamentelor antiacneice precum isotretinoina, care pot usca pielea.
Ten sensibil
Uleiul facial este o alegere nemaipomenită pentru tenul sensibil. Acest lucru se datorează capacității de a crea un strat protector, apărându-l de factori iritanți precum condițiile meteo severe și particulele poluante. Pentru tenul sensibil, alege un amestec de uleiuri fără parfum, ce conține ingrediente cu puternice proprietăți antiinflamatorii, cum ar fi uleiul de aloe vera și cel de moringa.
Ten cu aspect tern
Masarea feței cu un ulei în fiecare seară poate stimula circulația sângelui, dezvăluind un ten radios și trandafiriu și diminuând aspectul tern al acestuia. Un ulei extraordinar pentru tenul cu aspect tern este cel din sâmburi de măceșe, care este bogat în antioxidanți precum vitaminele A, C și E. Acești antioxidanți stimulează regenerarea celulară, lăsând tenul luminos și revitalizat.