Poate fi intimidant să pregătești un discurs de nuntă memorabil, amuzant și emoționant. Te putem vedea dând din cap afirmativ! Din nefericire, este imposibil să îl scriem ca prin farmec în locul tău, însă îți putem oferi câteva sfaturi importante pentru a-ți alimenta spiritul creativ.
Nu uita să te prezinți
Să începem cu începutul. Dacă nu ești mirele sau mireasa, ar trebui să îți imaginezi că nu toți invitații știu cine ești sau care este relația ta cu fericitul cuplu. Începe întotdeauna un discurs de nuntă memorabil cu câteva cuvinte despre motivul pentru care te afli acolo, vorbind în fața tuturor. Este un mod clasic de a sparge gheața, iar invitații vor înțelege imediat de ce participi la nuntă.
Vorbește din inimă
Este foarte simplu să te pierzi în clișee sau citate din poezii sau cântece, însă nimic din ceea ce vei rosti nu va avea același impact emoțional precum ceva care îți aparține. Dacă ai un moto preferat, folosește-l ca inspirație și rescrie-l într-un mod care să sugereze autenticitate.
Creează un discurs de nuntă succint și agreabil
Indiferent dacă numai tu vei susține un discurs la nuntă sau vor mai fi și alte patru persoane, este recomandat să nu depășești 3-5 minute. Cronometrează-te după ce ai scris discursul (luând în calcul și pauzele pentru aplauze și râsete) pentru a te asigura că nu urmează să rostești un monolog nesfârșit.
Dă mereu dovadă de recunoștință
Multe persoane sunt implicate în organizarea unei nunți: de la părinți la florari. Nu uita să apreciezi contribuția fiecăreia și să le mulțumești tuturor (nu neapărat rostindu-le numele, ci într-un mod prin care să știe că vorbești despre ele!). Menționează acest lucru în discursul tău propriu-zis; ai putea uita cu ușurință dacă ai încerca doar să ții minte.
Evită umorul exagerat
Cavalerul de onoare și-ar putea dori să povestească o întâmplare hazlie de la petrecerea burlacilor sau tatăl miresei ar putea găsi nostimă depănarea unor amintiri vechi, însă fă un pas în spate și pune-ți următoarele întrebări. Va fi amuzant pentru mire și/sau mireasă? Dacă i-ai spune gluma respectivă unui străin, ar râde? Dacă răspunsul la ambele întrebări este „nu” sau „nu știu sigur”, renunță la glumă. Nimeni nu se așteaptă ca toți invitații la nuntă să râdă în hohote datorită ție, așadar, lasă glumele în seama profesioniștilor.