Ideea tunsului acasă îi poate înspăimânta pe mulți, însă dacă nu poți merge la frizer, aceasta ar putea fi singura ta opțiune! Din fericire, există metode prin care poți evita un dezastru, dacă știi bine ce faci. Investește într-un aparat de tuns de calitate superioară și în foarfece profesionale și bătălia este pe jumătate câștigată. Alege un loc cu oglindă și chiuvetă (ar fi bine să pui pe jos niște ziare pentru a strânge firele de păr căzute) și urmează fiecare pas din ghidul nostru pentru a învăța cum să îți tunzi corect părul acasă.
1. Pentru început, părul tău trebuie să fie curat și uscat
Dacă ai părul uleios, firele se pot lipi unele de celelalte . În plus, asigură-te că părul este complet uscat înainte de a-l tunde, întrucât, după uscare, o tunsoare pe părul umed poate arăta foarte diferit de ceea ce intenționai să obții. La final, dacă ai părul mai lung, trece un pieptene prin el pentru a scăpa de firele înnodate care ar putea îngreuna funcționarea aparatului.
2. Setează aparatul de tuns la treapta de lungime dorită
Dacă îți dorești o tunsoare standard, începe cu spatele și părțile laterale. Setează aparatul de tuns la treapta de lungime potrivită (de obicei, un număr mai mic). Dacă nu ești sigur, alege un număr mai mare pentru început. Poți scurta oricând părul, dacă este cazul.
3. Tunde părțile laterale, apoi părul de la spate
Folosind vârful lamei, trece aparatul de tuns prin părul din părțile laterale ale capului, având grijă la zona din jurul urechilor. Înainte de a încerca să tunzi părul de la spate, asigură-te că ambele părți laterale sunt tunse uniform. Începe de la ceafă și avansează și mai încet decât înainte. Ar fi bine să te ajute cineva cu partea aceasta sau să îți țină o oglindă la spate pentru a vedea ce faci.
4. Scurtează jumătatea inferioară a secțiunilor tunse
Setează aparatul la o treaptă de lungime mai scurtă și trece-l prin părul din jumătatea inferioară a secțiunilor deja tunse. Nu uita să avansezi cât mai încet cu putință și să îți ridici părul din jurul tâmplelor și urechilor.
P.S: nu alege această metodă pentru perciuni. Folosește în schimb niște foarfece și un aparat de ras pentru a obține o formă corectă și îngrijită.
5. Continuă cu partea superioară a capului
Setează aparatul la o treaptă de lungime superioară (ca punct de reper, „numărul 4” înseamnă de obicei mai puțin de 1,5 cm) și trece-l prin părul din partea de sus a capului, din față spre spate. Dacă ai părul creț și mai lung, ar fi indicat să folosești un pieptene și niște foarfece. Ia șuvițe subțiri de păr și ridică-le între degete la lungimea la care vrei să le scurtezi. Pentru a fi sigur că îți tunzi uniform părul, folosește o șuviță tunsă pe post de șablon.
6. Ultimele retușuri
Folosind o oglindă, piaptănă-ți părul și asigură-te că părțile laterale și cea de la spate sunt tunse uniform. Mai scurtează-le dacă este necesar. Tunde părul de pe gât cu vârful lamei aparatului de tuns: din spatele urechilor până la ceafă. La final, clătește-ți părul cu apă sau șterge-l cu un prosop pentru a scăpa de firele tăiate.
Admiră-ți opera în oglindă!