Care sunt cauzele apariției cearcănelor?
Unul dintre principalele motive care influențează apariția cearcănelor este hiperpigmentarea, la care mulți dintre noi pot fi predispuși genetic, mai ales dacă pielea pleoapei inferioare este deosebit de subțire. Aceasta poate fi accentuată și de factori de mediu precum expunerea la soare, fumatul și somnul insuficient. O altă cauză a ochilor încercănați este înaintarea în vârstă, situație în care vasele de sânge sunt mai vizibile prin pielea matură, mai subțire (motiv pentru care fardurile de pleoape au de obicei o tentă albăstruie). Consumul insuficient de apă sau consumul excesiv de diuretice precum cafeina și alcoolul are partea sa de vină, întrucât pielea deshidratată tinde să fie mai subțire, provocând în jurul ochilor exact aceleași probleme ca și înaintarea în vârstă.
Cea mai eficientă cremă anticearcăne
Cremele și serurile pentru conturul ochilor contribuie cu siguranță la iluminarea și fortifierea pielii din jurul ochilor, reducând aspectul cearcănelor, chiar dacă nu îl pot estompa complet. Caută un ser sau o cremă ce conține ingrediente cu efect iluminator precum niacinamida și vitamina C. Retinolul este un alt ingredient-minune pentru estomparea cearcănelor, întrucât contribuie la stabilizarea melanocitelor (celulele care pigmentează pielea și care pot crea efectul întunecat). Acesta favorizează și producția de colagen, care crește elasticitatea pielii și estompează aspectul vaselor de sânge.
Poți observa cu ușurință că multe creme pentru conturul ochilor conțin cafeină. Nu este o întâmplare, întrucât cafeina favorizează reducerea diametrului vaselor de sânge din zona de sub ochi, ceea ce poate diminua aspectul de ochi umflați și încercănați, conferindu-ne o senzație de revigorare în același timp.
Nu în ultimul rând, este important de reținut că pielea din jurul ochilor este extrem de delicată și sensibilă, așadar, nu uita să eviți produsele cu ingrediente iritante comune precum parfumul. În caz contrar, te-ai putea trezi cu ochi roșii în loc de cearcăne!
Camuflarea cearcănelor
Dacă ai nevoie de o soluție pe termen scurt, îți prezentăm câteva moduri în care poți masca cearcănele. Uniformizează câteva picături de iluminator în colțul interior al fiecărui ochi (de obicei, această zonă este cea mai întunecată) și estompează-le cu un burețel sau cu degetul inelar. Dacă cearcănele tale sunt extrem de pronunțate, ar fi indicat să folosești un produs de corectare a culorii pentru a le estompa cât mai bine. Tonurile de galben clasic sau galben-caisă vor neutraliza cearcănele albăstrii, pe când, în cazul hiperpigmentării, nuanțele oranj și cele roșiatice pot corecta cearcănele violacee sau brun-închis. Nu în ultimul rând, pentru cearcăne camuflate până la sfârșitul zilei, un strat subțire de pudră pentru fixare este trucul final perfect.