De peste 50 de ani, tendințele nonșalante în modă și frumusețe specifice festivalurilor sunt adoptate în întreaga lume. Însă cu mult înainte de a visa să admirăm apusurile de la Coachella, hipioții iubitori de distracție se bucurau la cote maxime de magia erei „flower power” de la finele anilor '60, la primul festival de muzică din noroiosul Woodstock. Un eveniment desfășurat într-un singur weekend, la care atât bărbați, cât și femei purtau flori în pletele lungi și unduioase, iar machiajul căpăta accente îndrăznețe, psihedelice.
În următoarele decenii, festivalurile muzicale au câștigat o popularitate explozivă, iar „lookurile de festival” au devenit din ce în ce mai elaborate. În zilele noastre, această modă este asociată cu coronițele din flori purtate pe cap, cu părul în nuanțe de unicorn și cu ultimele tendințe vestimentare, însă lucrurile nu au stat mereu așa. Te invităm să călătorești în timp alături de noi, să descoperim când au apărut lookurile de festival, inspirația pentru un machiaj în stilul anilor '60 și cum poți include această modă în ritualul tău zilnic de machiaj și coafare.
Apariția primelor lookuri de festival
Tumultuoșii ani '60 au reînsuflețit lumea frumuseții. În timp ce anii '50 au promovat machiajul îngrijit al buzelor și aplicarea cu precizie a tușului de ochi, spre sfârșitul anilor '60, lumea și-a dorit să se elibereze de convențiile dominante, de așteptările generale, și să își trăiască viața bucurându-se de mai multă libertate, inclusiv în materie de look. În vara anului 1969, patru sute de mii de persoane au participat la Festivalul de la Woodstock, unde s-au stropit cu vopsele pentru corp în culori țipătoare, și-au pictat pe față margarete și simboluri ale păcii și și-au împletit flori (naturale) în păr. Își doreau să fie în armonie deplină cu natura, cu ritmul muzicii, și mai aproape unul față de celălalt.
Acest grup de hipioți spirituali, mari iubitori de libertate, nu își doreau decât să se distreze pe cinste și probabil că nu aveau nici cea mai vagă idee că, 50 și ceva de ani mai târziu, și noi vom fi purtat flori în păr, sclipici pe corp și modele colorate pe față. În fiecare vară.
Machiajul anilor '60, în zilele noastre
Machiajul anilor '60 a alternat între explozie de culoare și eleganță naturală și încă reprezintă o sursă de inspirație pentru prezentările de modă și tendințele de frumusețe ale zilelor noastre. Descoperă „Back to the Garden”, prezentarea colecției de primăvară-vară 2020 a celor de la Rixo la Săptămâna Modei de la Londra, care a asociat culorile ombré cu accesoriile psihedelice și imprimeurile paisley, evocând era distracției fără inhibiții, a excentricității și a dragostei fără limite.
Probabil că vom lua o pauză de la festivaluri în 2020, ceea ce nu înseamnă că nu putem adopta frumusețea stilului anilor '60, ca sursă de inspirație pentru următoarea petrecere în grădină sau reuniune sub cerul liber. Descoperă aceste tendințe atemporale în materie de machiaj și coafat. Noi credem că astăzi arată mai bine ca niciodată!
Influențe psihedelice
Creativitatea cu care se foloseau culorile în machiaj spre sfârșitul anilor '60 denota un spirit rebel, neînfricat. Gândește-te la forme geometrice îndrăznețe, la un curcubeu de culori și sclipici. În ultimii ani, tendințe ca machiajul grafic cu eyeliner și, firește, lookurile de la festivaluri reproduc machiajul acelor timpuri. Prin urmare, pot fi purtate și în zilele noastre cu aceeași nonșalanță!
Folosește o paletă în nuanțe vii sau o gamă de dermatografe colorate pentru a crea machiaje ale ochilor unice și îndrăznețe. Încearcă să îți desenezi modele adorabile pe față, cum ar fi steluțe sau inimioare, ori adoptă farmecul erei „flower power” desenând flori sau un model floral în jurul ochilor ori pe o parte a feței.
Frumusețe naturală și flori
Cultura hippie a însemnat frumusețe naturală și revenirea la esențial, prin urmare, adoptă libertatea specifică acestei atitudini și pune-ți în valoare trăsăturile naturale.
Curăță-ți bine tenul și aplică o cremă ușor hidratantă, apoi o bază de machiaj și un fond de ten cu formulă lejeră. Ai putea observa că aplicarea fondului de ten cu degetele îți asigură un look mai natural (aspectul mat nu era popular în anii '60!). Alege o nuanță naturală de fard de pleoape și obține o privire panoramică cu un dermatograf maro și câteva straturi de mascara neagră.
Nu te atinge de sprâncene și, pentru un look desăvârșit, creează o cărare pe mijloc și prinde-ți în păr o coroniță din flori sau câteva floricele.
Bujori în obrăjori și cozi împletite
Dacă îți dorești o combinație de machiaj colorat și natural, un fard de obraji vesel și delicat va garanta lookul șaizecist ideal pentru tine. Optează pentru o bază de machiaj cât mai discretă, cu o față curată și radioasă, pe care vei aplica un fond de ten cu textură lejeră și puțin fard de obraz roz pastelat sau roz-piersică pe podul nasului și pe pomeți, pentru un aspect natural, îmbujorat. Completează-ți lookul aplicând câteva straturi de mascara pentru alungire.
Adoptă o atitudine hippie degajată combinând fardul de obraz elegant cu părul împletit la spate. Dacă ai părul suficient de lung, poți opta pentru o coafură împletită lejer și prinsă într-o parte sau, pentru un aer mai boem și modern, încearcă mai multe codițe împletite cu ață specială, pe care o poți înfășura împreună cu șuvițele de păr sau o poți folosi pentru a lega codițele.