Machiajul vintage are ceva deosebit de elegant și seducător. Preferat de sirenele de pe marele ecran încă din anii '30, acest machiaj este delicat, feminin și perfect pentru o întâlnire romantică de Ziua Îndrăgostiților. Urmează fiecare pas din ghidul nostru pentru a obține un ten mat fermecător, cu elemente vintage clasice.
Machiaj vintage clasic
Începe cu baza de machiaj
Pentru acest look, tenul impecabil este la fel de important ca buzele roșii sau clasicul machiaj „ochi de pisică”. Înainte de a începe să te machiezi, nu uita să îți cureți tenul în profunzime și să îl hidratezi cu o cremă nutritivă.
După ce produsele de îngrijire s-au absorbit în piele, începe să aplici un fond de ten matifiant pe toată fața, pentru a obține un aspect uniform. Folosește corector sub ochi și în orice zone care necesită atenție suplimentară. Fixează baza de machiaj aplicând un strat subțire de pudră matifiantă pe toată fața.
Continuăm cu ochii
Acest machiaj clasic combină cu lejeritate tonurile discrete cu elementele îndrăznețe, așadar, optează pentru farduri de pleoape delicate. Îți vei dori ca acest machiaj seducător să persiste toată noaptea, prin urmare, aplică o bază pentru fard pe toată suprafața pleoapei. Cu o pensulă pufoasă, aplică o nuanță neutră de fard pe întreaga pleoapă, apoi, cu o pensulă mai mică, aplică în pliul pleoapei o nuanță naturală, de intensitate medie. În cele din urmă, alege un fard de pleoape sclipitor și aplică-l în colțul ochiului, pentru un strop de strălucire.
Acum, este momentul să treci la una dintre trăsăturile definitorii ale acestui look: ochii de pisică. Folosind tuș negru lichid sau gel, cu o pensulă subțire, începe din colțul interior al ochiului și conturează linia genelor cu mișcări calme. Întinde ușor pielea și continuă să trasezi o dungă neîntreruptă, însă pe diagonală, pentru a crea „coada”. În cazul machiajului cu tuș, repetiția este cu siguranță mama învățăturii, așadar, acordă-ți suficient timp și nu uita că poți corecta oricând greșelile cu anticearcăn și o pensulă unghiulară fină.
Repetă aceiași pași și pentru celălalt ochi și fă tot posibilul pentru a obține dungi simetrice. La final, aplică două straturi de mascara neagră.
Ultimele detalii…
Mai avem câteva detalii până când ajungem la cireașa de pe tort: buzele! Pentru început, aplică un strat de fard de obraz trandafiriu pe pomeți, pentru a-i conferi tenului un strop de culoare. Apoi, definește-ți sprâncenele folosind gel sau creion. Secretul acestui look constă în definirea arcului sprâncenelor.
Buzele, trăsătura centrală a acestui look
Tenul tău arată ireproșabil, iar ochii sunt perfect definiți. Pasul final constă în crearea trăsăturii definitorii a oricărui machiaj vintage: buze de un roșu intens, seducător.
În primul rând, asigură-te că buzele tale sunt îngrijite. Exfoliază-le delicat cu un gel pe bază de zahăr. În continuare, conturează-ți buzele cu un creion roșu intens, fiind foarte atentă să respecți forma naturală a acestora. Pentru a spori persistența rujului, „umple” buzele cu același creion contur. Folosind o pensulă pentru buze, aplică peste creion un ruj roșu clasic, fermecător, pentru definire superioară. Tamponează delicat cu un șervețel și mai aplică un strat de ruj, pentru buze din care îți vine să muști!
O zi frumoasă de Sfântul Valentin!