La Marionnaud, cuvântul „baked” este folosit în permanență pentru două delicii diferite: prăjituri și machiaj! Dacă știi cum să coci o prăjitură, însă nu ai nici cea mai vagă idee cum poți obține un machiaj „baked”, citești articolul perfect. Mai trebuie doar să parcurgi câțiva pași pentru a te bucura de un aspect neted și impecabil al tenului.
Ce este machiajul „baked”?
Machiajul „baked” înseamnă aplicarea pudrei translucide pe piele timp de 5-10 minute, aplicare care permite căldurii emanate de piele să ofere fixare fondului de ten și corectorului. Este un truc folosit de ani buni în comunitatea pasionaților de machiaj, dar și de make-up artiști! Rezultatul machiajului „baked”? Un ten superb, neted și fără dungi inestetice. Sună tentant? Iată cum îl poți obține...
Vei avea nevoie de:
- cremă hidratantă pentru față sau ochi;
- corector;
- pudră liberă translucidă;
- spray pentru fixare;
- burețel pentru machiaj, clasic sau triunghiular;
- pensulă de machiaj pufoasă.
Cum să obții un machiaj „baked”
Pasul 1: cremă hidratantă și fond de ten
Înainte de a începe să te machiezi, aplică un strat de cremă hidratantă pentru față sau ochi. Aceasta va conferi un aspect mai plin zonei delicate a ochilor și va minimiza aspectul liniilor fine și al ridurilor. Ulterior, aplică fondul de ten obișnuit și uniformizează-l.
Pasul 2: corectare
Aplică corectorul direct sub ochi, creând un triunghi cu vârful în jos, precum și de-a lungul nasului, dacă vrei să conferi definire și acestei porțiuni. Uniformizează-l apoi cu un burețel umed.
Pasul 3: fixarea bazei de machiaj
Ia o pensulă de machiaj pufoasă și aplică un strat subțire de pudră translucidă peste corectorul pe care tocmai l-ai uniformizat, pentru a conferi fixare bazei de machiaj.
Pasul 4: "Baking"
Este timpul să te apuci de „baked”! Ia un burețel pentru machiaj, clasic sau triunghiular, și umezește-l cu apă sau pulverizează puțin spray pentru fixare. Asigură-te însă că buretele este doar umed (nu complet ud).
Varsă o cantitate mică de pudră liberă translucidă pe capacul recipientului și învăluie buretele umed în pudră. Aplică o cantitate generoasă de pudră peste corector și las-o la „baked”timp de 5-10 minute.
Pasul 5: îndepărtarea pudrei
După 5-10 minute, pudra poate fi îndepărtată. Ia o pensulă pufoasă și începe să îndepărtezi ușor stratul de pudră translucidă. Dacă vrei să corectezi dungile neuniforme, poți aplica mai întâi puțin fond de ten sub formă de pudră liberă pe pensula pufoasă, care să se potrivească tonului pielii tale și să te ajute să obții o acoperire uniformă.
Cam atât! Practic, ai creat un machiaj „baked”!
Pot folosi machiajul „baked” și pentru alte zone ale feței?
Da, poți! Machiajul „baked” nu este rezervat exclusiv zonei de sub ochi. Dacă vrei să conferi definire și altor zone ale feței (ori să minimizezi aspectul porilor sau al liniilor fine), cum ar fi nasul, bărbia sau pomeții, poți folosi machiajul „baked” și pentru aceste porțiuni. Parcurge exact pașii de mai sus: aplică corector și pudră, apoi îndepărtează stratul de pudră din aceste zone pentru a obține lookul dorit.