Ți se pare că ești constant în căutarea fondului de ten perfect? În timp ce potrivirea culorilor te va ajuta să îți rafinezi căutarea până la nuanța perfectă, alegerea gradului de acoperire a fondului de ten afectează aspectul final și textura formulei. Înțelegerea celor trei niveluri de acoperire – ușoară, medie și completă – te va ajuta să te îndrepți în direcția corectă.
Fond de ten cu acoperire ușoară
Dacă ești fana unui makeup cu aspect natural și îți place să lași pielea să vorbească de la sine, vei adora cu siguranță fondul de ten cu acoperire ușoară. Aceste formule sunt concepute pentru a acționa ca un filtru, asigurând un aspect mai uniform decât pielea fără machiaj, fără să acopere trăsăturile naturale – cum ar fi pistruii.
De la cremele BB și CC până la formule hibrid între o cremă de îngrijire și un fond de ten (cum ar fi cremele de hidratare și serurile colorate), fondul de ten cu acoperire ușoară poate fi disponibil într-o gamă variată de versiuni. Datorită naturii de a se integra în piele, acesta o lasă să respire, fiind adesea confortabil de purtat zi de zi.
Topurile alegerilor noastre:
Fond de ten cu acoperire medie
Cu acesta vă aflați la jumătatea scalei de acoperire, putând beneficia de cele mai bune aspecte din ambele versiuni. Suficient de ușor pentru a părea că imită pielea, finisaj uniform atunci când este aplicat, însă poate fi aplicat în mai multe straturi pentru a obține o acoperire mai mare, fapt care justifică de ce este cel mai bun aliat al makeup artiștilor.
Dacă fondul de ten ales nu are gradul de acoperire menționat pe flacon, poate fi dificil de stabilit tipul de acoperire pe care acesta o oferă înainte de testarea acesteia pe piele. Principalul nostru sfat este să priviți cu atenție limbajul folosit. Dacă identificați cuvinte precum „proaspăt”, „luminos” sau „radiant” pe etichetă, veți ști că sunteți pe teritoriul acoperirii medii, de unde veți obține un look final natural.
Topurile alegerilor noastre:
Fond de ten cu acoperire completă
Obțineți fondul de ten cu acoperire completă pe care vi-l doriți, estompați imperfecțiunile și creați un ton uniform al pielii. Adorat pentru rezistența de durată care persistă frumos în fața blițurilor camerelor foto (gândiți-vă la selfie-uri și ocazii speciale!), acesta oferă mai mult pigment, creând un look final de filtru în viața reală.
Chiar dacă formulele cu acoperire completă au dobândit reputația de a se simți grele, acestea au avansat mult în ultimii ani. Dacă pielea dvs. este puțin uscată și vă îngrijorați de temutul efect de „mască” în cazul unei formule cu acoperire completă, secretul constă în pregătirea tenului. Aplicând ca bază un agent de hidratare (de la un ser care acționează în profunzime până la o cremă hidratantă), veți obține efectul de strălucire a pielii.