-30%* reducere la achiziții de 299 Lei
Promoție valabilă în perioada 10.03-23.03.2025, detaliile promoției în Termeni și Condiții.
Serviciu de localizare magazin
Serviciu de localizare magazinCOSMETICEMACHIAJPARFUMURI

 

Citește informații interesante despre îngrijirea tenului mixt și despre produsele ideale pentru tine pe portalul Marionnaud dedicat îngrijirii pielii.

 

 

Ce este tenul mixt?

Tenul mixt este, de fapt, cel mai des întâlnit tip de ten. Cele mai ușor de recunoscut particularități ale tenului mixt sunt pielea uscată și descuamată de pe obraji și zona T (frunte, nas și bărbie) uleioasă, cu luciu inestetic și predispoziție la acnee. Totuși, poți avea acest tip de ten și dacă pielea ta este uleioasă, resimți disconfort și senzația de „strângere”, însemnând că este gras și deshidratat în același timp (adică mixt). Termenul de „ten mixt” se folosește și pentru a descrie pielea în continuă schimbare. De exemplu, aceasta poate fi grasă vara și uscată iarna sau să alterneze în diferite momente ale lunii etc.

 

Care sunt cauzele tenului mixt?

Cauzele tenului mixt sunt de obicei genetice, întrucât putem avea glande sebacee de diferite mărimi în diferite zonele ale feței, motiv pentru care unele zone sunt uscate, iar altele, grase. Cu toate acestea, și stilul de viață și utilizarea produselor nepotrivite pot avea o influență majoră, înrăutățind simptomele tenului mixt.

Schimbările hormonale cauzate de pubertate, ciclu menstrual, contraceptive orale sau menopauză își pot lăsa amprenta asupra tenului mixt, astfel încât aspectul zonelor grase, respectiv uscate, devine și mai pronunțat. Schimbările climatice, vântul rece și aspru, încălzirea centrală care deshidratează pielea și zborurile pe distanțe lungi pot, de asemenea, agrava simptomele acestui tip de ten.

 

Îngrijirea tenului mixt

Persoanele cu tenul mixt au tendința de a se axa pe zonele grase, încercând să combată acneea cu produse abrazive, care usucă pielea, și de a se ocupa mai târziu de zonele neuleioase. Totuși, aceste alegeri pot face mai mult rău decât bine, întrucât senzația de disconfort și de piele care „strânge” din zonele uscate se va accentua, în timp ce zonele grase vor reacționa producând și mai mult sebum dacă pielea este prea uscată.

Din acest motiv, este indicat să eviți spumele de curățare facială și să optezi pentru produse de curățare mai blânde (sub formă de lapte sau gel), care conțin ingrediente active delicate precum acizii alfa-hidroxilici (AHA), pentru a exfolia pielea și a preveni apariția coșurilor. Pentru rezultate uimitoare, îți recomandăm să continui curățarea tenului cu câteva picături de apă micelară aplicate pe o dischetă demachiantă, care va îndepărta impuritățile și excesul de sebum fără să priveze pielea de nivelul natural de hidratare. Ulterior, aplicarea unei loțiuni tonice este un pas esențial, întrucât restabilește echilibrul pH-ului și micșorează porii, așadar, zona T va deveni mai puțin uleioasă pe parcursul zilei. De asemenea, aceasta favorizează absorbția în piele a serurilor și a cremelor hidratante.

Atunci când vine vorba de hidratare, aplică un ser ușor, sub formă de gel, care conține agenți de umectare. Acestea sunt ingrediente care captează umiditatea (cum ar fi acidul hialuronic sau glicerina) prin absorbția și reținerea apei, astfel încât pielea să nu se usuce. Continuă îngrijirea cu o cremă hidratantă fără ulei, pe bază de ceramide, pentru a echilibra nivelul hidric al tenului și a-l menține hidratat, fără senzația de piele prea încărcată sau uleioasă în zona T

În plus, ai auzit de măști combinate (multi-masking)? Această tendință a fost special creată pentru tenul mixt! O dată pe săptămână, aplică o cremă-mască nutritivă în zonele uscate precum obrajii și o mască purificatoare, cu rol de detoxifiere, în zona T, astfel încât fiecare porțiune de piele să beneficieze de ingredientele de care are nevoie.