background image
Serviciu de localizare magazin

 

Ce este tenul normal?

Tenul normal este tipul de piele care, în aparență, nu prezintă motive de îngrijorare sau niciun fel de probleme care să necesite îngrijire specială. Producția de sebum este de obicei echilibrată, așadar, acest tip de ten nu devine prea gras sau prea uscat și nu este predispus la imperfecțiuni. Nu este nici prea sensibil, prin urmare, sunt mici șansele de a prezenta eczeme sau roșeață.

Totuși, deși ai norocul uriaș de a te bucura de un ten „normal”, acest lucru nu înseamnă că nu este necesar să ai grijă de el. Chiar și cel mai puțin problematic tip de ten trebuie să facă față machiajului care astupă porii, poluării și razelor UV, toate fiind posibile cauze ale îmbătrânirii premature, congestionării și aspectului tern al pielii. În plus, factori precum deshidratarea, stresul emoțional și condițiile meteo severe pot afecta toate tipurile de ten, ducând la cearcăne, pierderea elasticității și apariția liniilor fine.

 

Care sunt nevoile tenului normal?

Chiar dacă tenul normal nu este neapărat problematic, nu înseamnă că nu vei întâmpina probleme pe termen lung. Este important să folosești produse care previn deteriorarea, iritarea și îmbătrânirea prematură a tenului cauzate de radicali liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care atacă țesutul sănătos al pielii, fiind în principal produse de poluare și de razele UV.

Întrucât tenul normal este mai puțin predispus la acnee sau puncte negre, nu este nevoie să folosești zilnic produse de curățare puternice sau exfoliante agresive. Totuși, respectarea unui program de curățare corespunzător este importantă pentru a te asigura că impuritățile, praful și machiajul acumulate peste zi sunt îndepărtate în mod eficient și că porii nu devin congestionați.

 

Îngrijirea tenului normal

Pentru curățarea de dimineață, folosește câteva picături de apă micelară, care vor revigora tenul și îl vor pregăti pentru aplicarea serurilor și a cremei hidratante. Apa micelară îndepărtează delicat excesul de sebum și impuritățile, fără să usuce pielea.

Pentru următorul pas, folosește un ser bogat în antioxidanți, cum sunt vitaminele C și E, niacinamida și resveratrolul. Antioxidanții au rolul de a neutraliza radicalii liberi și de a accelera regenerarea celulară, astfel încât pielea este reînnoită și capătă un aspect mai plin. În continuare, aplică o cremă hidratantă cu formulă lejeră (cremele consistente pot crea disconfort în cursul zilei), ce conține ingrediente emoliente precum scualenul și acizi grași care reglează nivelul hidrolipidic al pielii și contribuie la protejarea barierei cutanate.

Cel mai important pas constă în aplicarea unei creme faciale cu FPS în fiecare dimineață, chiar dacă vremea nu este însorită, întrucât razele UVA (cele care provoacă îmbătrânirea prematură) sunt prezente chiar și în zilele înnorate. (Nu folosi creme de protecție solară destinate aplicării pe corp, deoarece pot fi prea consistente și pot congestiona pielea delicată a feței).

Nu uita ca seara să îți cureți tenul cu un produs delicat sau cu un balsam demachiant, pe care să îl îndepărtezi cu o lavetă încălzită. Evită exfolierea zilnică a tenului întrucât poate fi prea agresivă. Folosește un gel exfoliant de două ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele epiteliale moarte sau impuritățile prezente în profunzime și pentru a te bucura în permanență de un aspect radios și sănătos al tenului.

Folosește un ser pe bază de retinol pentru a restructura delicat și a revitaliza tenul în timpul somnului, urmat de aplicarea unei creme de noapte bogate, cu ingrediente hidratante precum acidul hialuronic (este probabil ca pielea să se deshidrateze pe timp de noapte) și peptide, pentru a netezi liniile fine și a stimula producția de colagen (elementul care alcătuiește partea rezistentă a pielii).