background image
Serviciu de localizare magazin

 

Folosirea produselor antiîmbătrânire

Chiar dacă majoritatea ne dorim un ten de milioane indiferent de etapa vieții în care ne aflăm, semnele îmbătrânirii pielii precum pigmentarea, liniile fine și ridurile ne vor afecta pe toți la un moment dat. Deși este absolut firesc să înaintezi în vârstă, majoritatea dintre noi își doresc un ten care să arate cât mai bine cu putință, adică să aibă un aspect plin, neted și radios.

Datorită ingredientelor inovatoare precum acidul hialuronic, retinoizii și acizii alfa-hidroxilici (AHA), multe produse de îngrijire sunt dezvoltate pentru a conferi tenului un aspect mai tânăr, contribuind la prevenirea și minimizarea semnelor comune ale îmbătrânirii pielii.

 

Când poți începe să folosești produse antiîmbătrânire

Chiar dacă ești destul de tânără și va mai dura până la apariția primului rid, momentul pentru a începe un ritual antiîmbătrânire preventiv este mai mult decât potrivit. (Este mult mai ușor să previi apariția ridurilor decât să încerci să scapi de ele!). Totuși, persoanele aflate spre sfârșitul adolescenței sau mai tinere de 25 de ani ar trebui să evite cremele antiîmbătrânire mult prea concentrate, care conțin numeroase ingrediente active, întrucât acestea pot fi prea consistente și pot irita pielea tânără delicată. Cu toate acestea, includerea câtorva produse esențiale în rutina ta poate avea un impact major asupra tonului și a texturii tenului (întârziind apariția ridurilor).

 

Ritual matinal pentru îngrijirea tenului matur

Dimineața, aplicarea unui ser cu vitamina C va fi benefică pentru ten, indiferent de vârstă. Bogat în antioxidanți, acesta stimulează producția de colagen (responsabil pentru aspectul plin al tenului), repară pielea afectată de soare și contribuie la diminuarea petelor pigmentare.

Condițiile meteo severe și poluarea urbană pot afecta tenul, ducând la un aspect tern și obosit, așadar, o cremă de zi sau un ser hidratant cu acid hialuronic este esențial. Aplicarea zilnică a unei creme cu FPS este și ea primordială în orice etapă a vieții, mai ales la vârsta tinereții. Cu cât mai repede începi să o folosești, cu atât mai târziu vor apărea semnele îmbătrânirii pielii. (Razele UV sunt principala cauză a îmbătrânirii pielii).

 

Ritual de seară pentru îngrijirea tenului matur

Aplicarea unui ser sau a unei creme de noapte pe bază de retinoizi ar trebui să fie o parte esențială a oricărui ritual antiîmbătrânire, în special în cazul persoanelor de peste 30 de ani. Se numără printre puținele ingrediente care continuă să își demonstreze proprietățile de stimulare a producției de colagen, de netezire a liniilor fine și de estompare a petelor pigmentare (pot da rezultate inclusiv în cazul acneei!).

Pentru persoanele cărora retinoizii li se par ingrediente prea puternice, acizii cu acțiune mai blândă asupra pielii (cum ar fi acidul glicolic) sunt o alegere excelentă. Acizii alfa-hidroxilici (AHA) sau polihidroxilici (PHA) favorizează exfolierea pielii la nivel chimic, declanșând mecanisme de vindecare cutanată în vederea stimulării producției de noi celule, pentru un aspect sănătos și luminos al tenului.

Cu cât este mai matur tenul tău, cu atât devine mai uscat. Ca atare, o cremă de noapte cu ingrediente emoliente precum lanolina sau scualenul este esențială pentru a-i oferi hidratare în timp ce dormi, astfel încât să te poți trezi dimineața cu un ten radios!