background image
Serviciu de localizare magazin

 

Ridurile și liniile fine apar în mod firesc la nivelul pielii odată cu înaintarea în vârstă. Majoritatea persoanelor încep să le observe după vârsta de 25 de ani, în special în jurul ochilor și pe frunte. Chiar dacă mulți dintre noi suntem dispuși să acceptăm apariția liniilor fine odată cu vârsta, ca simboluri ale înțelepciunii și maturității, pe de altă parte, nu ne dorim ca acestea să fie prea proeminente sau să se dezvolte prea rapid! Îți prezentăm mai jos un ghid rapid, care să te ajute să atenuezi aspectul lor.

 

Care sunt cauzele apariției ridurilor și liniilor fine?

Principala cauză a apariției ridurilor și liniilor fine este procesul de îmbătrânire, în cadrul căruia nivelul de colagen din piele începe să scadă. (Gândește-te la colagenul din piele ca la aerul din interiorul unui balon: odată ce începe să se epuizeze, suprafața devine tot mai cutată și își pierde fermitatea). Pe lângă înaintarea în vârstă, factori ce țin de stilul de viață precum stresul, deshidratarea, somnul insuficient și expunerea la soare pot intensifica aspectul ridurilor și al liniilor fine, ducând la dezvoltarea prematură a acestora.

 

Cum poți scăpa de riduri și linii fine?

Este mai bine să previi decât să tratezi, așadar, adoptarea timpurie a unui program eficient de îngrijire a pielii este cel mai potrivit mod de a preveni formarea liniilor fine și a ridurilor. Aplică în fiecare dimineață o cremă facială cu FPS, chiar dacă plouă sau este înnorat, pentru a preveni efectele nocive ale razelor UVA (principala cauză a apariției ridurilor și a liniilor fine). Dacă locuiești la oraș, un ritual de seară eficient, constând din dubla curățare a tenului cu ulei sau balsam demachiant, va îndepărta particulele poluante, care pot la rândul lor afecta pielea și favoriza formarea timpurie a liniilor fine și a ridurilor.

De asemenea, un ser și o cremă de zi pe bază de acid hialuronic sunt eficiente pentru diminuarea aspectului liniilor fine, întrucât acidul hialuronic absoarbe umezeala din aer și o captează în piele, asigurând o textură mai plină și estompând liniile fine. Înainte de culcare, persoanele de peste 27 de ani ar trebui să folosească un ser sau o cremă de noapte pe bază de retinoizi. Retinoizii sunt un ingredient miraculos pentru atenuarea ridurilor, studiile dovedindu-le în mod constant eficacitatea în ce privește reducerea aspectului liniilor fine, prin accelerarea regenerării celulare și a producției de colagen.

 

Machiaj pentru tenul cu riduri și linii fine

Întrucât fondul de ten poate usca uneori destul de tare pielea și poate pătrunde între cute și riduri (scoțându-le mai tare în evidență), aplicarea unei baze de machiaj hidratante înainte de folosirea fondului de ten este o idee excelentă, în special în cazul tenului mai matur. Pe lângă faptul că va permite aplicarea mai ușoară a produselor de machiaj, aceasta va crea și o barieră hidratantă, astfel încât pielea să nu absoarbă apa din fondul de ten, iar acesta să nu se strângă inestetic la suprafață.

Iluminatorul este un alt produs minunat, care îi conferă tenului strălucirea specifică tinereții și distrage atenția de la riduri și linii fine. Un strat de pudră translucidă, cu efect de estompare, poate reduce la rândul ei aspectul liniilor fine.