background image
Serviciu de localizare magazin

 

Citește ghidul esențial privind îngrijirea vegană a pielii accesând centrul Marionnaud dedicat sfaturilor și inspirației pentru îngrijirea pielii.

 

 

Ce este îngrijirea vegană a pielii?

Se pare că mișcarea vegană nu este deloc o tendință trecătoare. Cândva rezervată unei mici minorități de activiști, mișcarea vegană câștigă teren în întreaga lume, printre celebritățile care au adoptat-o numărându-se Beyoncé, Jay-Z, Ariana Grande și Miley Cyrus. Cu toate acestea, veganismul nu se limitează doar la ce ai în farfurie, ci include și produsele din baie. Este adevărat că multe mărci cosmetice încep să adopte formule vegane. Prin urmare, includerea acestor produse în programul tău are numeroase beneficii.

 

Ce este îngrijirea vegană a pielii?

Un produs de îngrijire a pielii este vegan dacă nu conține subproduse sau ingrediente de origine animală. Dacă te întrebi cum te poți bucura de avantajele îngrijirii vegane a pielii, să știi că există numeroase moduri prin care le poți include în programul tău obișnuit. De la seruri și măști la creme de noapte și creme hidratante, numeroase mărci cosmetice trec acum la formule vegane (efectele asupra pielii fiind la fel de benefice)..

 

Beneficiile îngrijirii vegane a pielii

Pe lângă faptul că produsele de îngrijire vegane protejează mediul (și animalele, desigur!), ingredientele vegane sunt de obicei mai delicate cu pielea, ceea ce este minunat dacă ai tenul sensibil sau predispus la alergii. În plus, formulele vegane sunt mai alcaline, fiind astfel excelente în calmarea inflamațiilor și neutralizarea problemelor ce țin de aciditatea pielii, cum ar fi acneea și eczemele..

 

Cum îmi dau seama dacă un produs este vegan?

Nu este cazul să studiezi listele cu ingrediente, întrucât majoritatea produselor cosmetice vegane au o siglă în formă de „V” pe ambalaj, fiind astfel ușor de identificat. Dacă nu ești sigură, organizația PETA deține o listă de ingrediente non-vegane (pe care o poți consulta accesând site-ul web peta.org).