background image
Serviciu de localizare magazin

 

Citește ghidul nostru esențial privind îngrijirea naturală a pielii și produsele ideale pentru tine, pe portalul Marionnaud dedicat îngrijirii pielii.

 

 

Ce tip de ingrediente ar trebui să caut/să evit?

Un produs de îngrijire a pielii cu eticheta „natural” ar trebui să aibă un conținut minim de ingrediente sintetice precum siliconii, sulfații și parabenii. Ingredientele naturale sunt aproape întotdeauna pe bază de plante și nu au denumiri chimice lungi și complicate. Acestea se prezintă de obicei sub formă de uleiuri esențiale, cum ar fi cel de levănțică, mușețel, mentă și grepfrut.

 

Beneficiirijirii naturale a pieliile îng

Produsele de îngrijire a pielii pe bază de ingrediente naturale au cu siguranță farmecul lor. Acesta se datorează aromelor și texturilor luxoase conferite de numeroasele extracte bogate din plante și fructe pe care le conțin. Ingredientele naturale, pe bază de plante, sunt de obicei extrem de bogate în acizi grași esențiali și antioxidanți, care contribuie la repararea și hrănirea pielii. Faptul că acestea conțin mai puține chimicale toxice este benefic și pentru mediu, întrucât mai puține dintre aceste substanțe ajung în oceane, ceea ce perturbă viața și ecosistemele marine.

Este cunoscut faptul că anumite ingrediente sintetice, cum ar fi parabenii și sulfații, irită pielea mai sensibilă, motiv pentru care unele persoane preferă să folosească alternative naturale.

Există dezbateri pe tema îngrijirii naturale a pielii. Unele persoane se îndoiesc că aceste produse sunt „mai sigure” sau mai eficiente decât echivalentele sintetice. Dacă sunt formulate în mod corespunzător, ingredientele naturale pot fi deosebit de eficiente. Cu toate acestea, anumite uleiuri naturale, cum ar fi cel de levănțică, pot provoca reacții, în special în cazul pielii sensibile. Ca atare, natural nu înseamnă întotdeauna „sigur”. Pentru orice eventualitate, este important să cauți pe etichete termeni ca „hipoalergenic”, „testat dermatologic”, precum și „natural”.

 

Cum îmi dau seama dacă un produs este natural?

Chiar dacă se menționează că un produs de îngrijire a pielii este „natural”, acest lucru nu înseamnă neapărat că formula sa este 100 % naturală, cu excepția cazului în care este specificat clar pe etichetă. Acesta poate conține ingrediente sintetice precum conservanții, care previn dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor. Cu toate acestea, ingredientele naturale ar trebui să constituie cea mai mare parte a formulei produsului respectiv. De asemenea, se poate specifica că unele ingrediente sunt „de origine naturală”. De obicei, acest lucru înseamnă că au fost prelucrate chimic sau rafinate în laborator, caz în care nu mai sunt „naturale” din punct de vedere tehnic, ci au fost „supraalimentate” pentru a conferi pielii beneficii maxime.

Dacă te întrebi cum te poți bucura de avantajele îngrijirii naturale a pielii, să știi că există numeroase moduri prin care le poți include în programul tău obișnuit, de la uleiuri faciale la geluri exfoliante și inclusiv seruri antiîmbătrânire. Îți vei da seama că pielea ta preferă aceste produse în schimbul celor sintetice!