background image
Serviciu de localizare magazin

 

Citește informații interesante despre îngrijirea tenului sensibil și despre produsele ideale, pe portalul Marionnaud dedicat îngrijirii pielii.

 

Ce este tenul sensibil?

Tenul sensibil poate fi caracterizat ca fiind reactiv la anumite ingrediente sau produse. Aceste reacții pot include iritații, mâncărime, roșeață, rozacee sau eczeme. Și alte tipuri de ten pot fi sensibile. Așadar, și tenul uscat sau cel gras poate prezenta sensibilitate.

Tenul sensibil definește de obicei o problemă a pielii și nu un tip de piele, prin urmare, sensibilitatea poate apărea și dispărea. Totul se rezumă la stabilitatea barierei cutanate. Această barieră se comportă asemenea unui scut, protejând pielea de iritații. Dacă este perturbată, stratul inferior al pielii devine vulnerabil și mai predispus la erupții. Printre alți factori care pot provoca sensibilitate se numără exfolierea excesivă, dușurile foarte fierbinți, produsele agresive de îngrijire a pielii, perioadele de stres sau consumul unor alimente care pot cauza inflamații.

 

Îngrijirea tenului sensibil

Atunci când vine vorba de curățare facială, alege produse care nu conțin săpun și sulfați, ci agenți de curățare delicați, care să nu irite pielea și să nu o expună și mai mult la iritații.

Cel mai indicat tip de cremă pentru tenul sensibil este cel care contribuie la echilibrarea nivelului pH-ului și al lipidelor, asigurând astfel fortifierea și protejarea barierei cutanate. Alege creme hidratante bogate în uleiuri naturale, cum ar fi acidul linoleic, uleiul de jojoba, uleiul din semințe de limba-mielului, scualenul sau uleiul din sâmburi de măceșe.

Aplicarea zilnică a cremei de protecție solară pentru tenul sensibil este de asemenea esențială, întrucât acest tip de piele poate fi mai predispus la arsuri solare și inflamații cauzate de razele UV. Totuși, cremele de fotoprotecție cu filtre UV chimice pot agrava problemele pielii sensibile, prin urmare, se recomandă să alegi creme cu filtre fizice, pe bază de oxid de zinc sau dioxid de titan.

În ceea ce privește cosmeticele perfecte pentru tenul sensibil, caută produse de machiaj hipoalergenice, care nu conțin niciunul dintre ingredientele iritante comune menționate mai sus. Fondurile de ten pe bază de minerale sunt, de asemenea, o idee excelentă, întrucât conțin de obicei mai multe ingrediente naturale, în special formulele sub formă de pudră, în conținutul cărora rareori sunt prezenți conservanți cu potențial iritant.